Laseracupunctuur

Naast acupunctuur met naalden maken we gebruik van laseracupunctuur.

Er zijn 2 systemen die we gebruiken in de laseracupunctuur therapie:
1. rode en blauwe laserstralen op acupunctuurpunten: het effect van deze laserstimulatie is te vergelijken met een normale naald acupunctuur.
2. LED laser: dit is voor lokale behandeling van beschadigde weefsels of cellen.

Beide systemen kunnen zowel los van elkaar als tegelijkertijd gebruikt worden; we gebruiken rode en blauwe laser als vervanging van acupunctuurnaalden. Ook kan het voorkomen dat we tegelijk met de laser wel acupunctuurnaalden gebruiken, soms met moxa of met elektrische stimulatie.
De lasertherapie is een volstrekt pijnloze behandeling. Het voordeel is dat we nu acupunctuurpunten kunnen behandelen die bij sommige mensen erg pijnlijk zijn om te prikken. Met name bij kinderen is dit een enorm voordeel. Dat we geen huiddoorborende handeling meer verrichten is ook in veel gevallen beter.

Het apparaat wat we gebruiken heet Medlouxx. De Medlouxx gebruikt laserlicht met een golflengte tussen 400 en 900 nanometer. De fotonen die vrijkomen hebben genoeg snelheid om op de juiste diepte in het weefsel te komen.
De LED laser gebruikt een speciaal effect om dieper in het weefsel te komen, het zogenaamde QIT-effect (Quantumoptical Induced Transparancy). Hiermee worden beschadigde cellen en weefsel behandeld waarbij de cellulaire DNA en RNA synthese optimaal gestimuleerd wordt; het werkt ontstekingsremmend en de productie van ATP in de mitochondriën wordt verbeterd.
De LED laser bestaat uit "high-power SLD clusters", die zorgen voor een monochromatische straling met 3 verschillende golflengtes en een sterk gepulseerde bron voor het QIT-effect. Een speciaal akoestische module is ingebouwd die we gebruiken bij de behandeling van tinnitus (oorsuizen); deze module kan ook gebruikt worden om tijdens een acupunctuurbehandeling ontspannen muziek te beluisteren.

Omdat de penetratiediepte van deze LED laser veel groter is dan alle tot nog toe bekende lasers kunnen we deze gebruiken voor het behandelen van bijvoorbeeld neurodegeneratieve ziekte zoals de ziekte van Parkinson, maar ook voor andere neurologische aandoeningen zoals migraine, fantoompijnen, trigeminus neuralgie, herpes zoster, maar ook depressie en de al eerder genoemde tinnitus.
Naast behandeling op de schedel komen ook behandelingen in aanmerking van gewrichten zoals coxartose, de ziekte van Bechterew, artralgie en dergelijke.

De Laser kent nog een speciale behandelmethode om de bijwerkingen van chemotherapie te verlichten; hierbij maken we gebruik van een sublinguale laser. Onder de tong zitten de bloedvaten dicht aan de oppervlakte. Door onder de tong een combinatielaser te plaatsen voor 10-15 minuten kunnen we het bloed "versterken"; de fotonen zorgen voor een enorme verbetering van de bloedkwaliteit; hierdoor wordt een chemokuur veel beter verdragen.



Laserbehandeling
Laserbehandeling